Elemzés

Kármentesítési eljárás

 

Elemzési és tervezési szolgáltatások a 219/2007 (VII. 21.) Korm rendelet szerint

A 219/2004 (VII. 21.) Korm. rendelet szerint az alábbi szakmai teljesítéseket végezzük:

  • Tényfeltárási, mintavételi tervek
  • Tényfeltárás tervezése
  • Tényfeltárási záró dokumentáció elkészítése
  • Beavatkozás tervezése
  • Előrehaladás értékelése
  • Beavatkozás lezárásának tervezése

 

Szükséges-e a Genersik Kft.-nek külső szakértőket bevonni ahhoz, hogy teljesítse a jogszabályi feltételeket a szakértőkkel szemben?

Társaságunk rendelkezik a tárgyi tevékenység végzéséhez szükséges tervezői és szakértői jogosultságokkal ezért, önállóan teljesítjük a jogszabályi feltételeket.

 

Végez-e kivitelezési munkát a Generisk Kft?

Nem. Társaságunk elemzéssel és tervezéssel foglalkozik a környezeti kármentesítési területen belül is. Igény esetén partner céget vonunk be a kivitelezési munkákra. Szolgáltatásinkat olyan kivitelezésre felkészült cégeknek is ajánljuk, akik a tervezési szakértői feladatokra nem foglalkoztatnak saját munkatársakat

 

Ha a Generisk Kft. a tervező, akkor hogyan lehet a felszín alatti vízkezeléshez szükséges gépészeti háttérhez jutni?

Társaságunk több vízkezelő berendezést tervezett már a múltban is kifejezetten környezeti kármentesítési célra. Ezeket a berendezéseket azonban nem mi tulajdonoljuk. A társaságunk által tervezett berendezések előzetes egyeztetést követően megtekinthetőek, a megfelelő működésüket akkreditált mérésekkel tudjuk igazolni. Igény esetén – amennyiben az adott feladatra a meglévő berendezések valamelyike alkalmas – akkor partnerük megközelítőleg 3-4 hét gyártási idővel tud Megrendelőnknek szállítani. Amennyiben a meglévő prototípusok akár kapacitás oldalról, akár szennyezettség oldalról nem alkalmasak a tárgyi feladatra akkor egy új berendezés tervezése és gyártása megközelítőleg további 2 hetet vesz igénybe.

 

Milyen kivitelűek és műszaki felszereltségűek a Generisk Kft. által tervezett felszín alatti vízkezelő berendezések?

A kezelő művet szabványos közúton szállítható ISO konténerbe tervezzük, az általunk alkalmazott műszaki megoldások pump and treat elven működnek. A kiemelt vizet szinte minden esetben előkezeljük és homoktartalmát, valamint esetleges felül vagy alul úszó fázisban elválló szennyezőanyag tartalmát még egy mechanikai tisztító fokozaton leválasztjuk. Ezt követően –biológiai bonthatóság esetén – a biológiailag bontható szennyezőanyag tartalmat aerob úton oxidáljuk. Rendszerint gondoskodunk arról, hogy a lökésszerű terhelés kompenzálására a berendezés alkalmas legyen. A biológiailag nem bontható szennyezőanyagokat különböző elven működő elválasztás technikai megoldásokkal távolítjuk el.

Berendezéseink teljesen automatizáltak, újabb típusaink távvezérelhetőek, Egy legújabb prototípusunk már alkalmazkodik a szennyezettséghez és így fokozott kapacitásra képes.

 

Ellátja-e a Generisk Kft. saját tervezésű vízkezelő műveinek üzemeltetését?

Nem. Ilyen igény esetén partner céget ajánlunk! Amennyiben korszerű távvezérelhető berendezést tervezünk ügyfelünknek, akkor a távoli rendszer felügyeletet igény esetén elvállaljuk.